Capítol 11: Filosofia i llibertat col·lectiva

Introducció narrativa
El riu Ter murmura al peu de Ripoll, mentre un grup de pensadors es reuneix al claustre del monestir de Santa Maria, amb llibres d’Heràclit i Nietzsche oberts davant seu. És abril del 2025, i el Salt Cuàntic Dimensional del 29 de maig s’acosta, com un corrent còsmic que promet alliberar la humanitat. El món està atrapat en crisis: míssils devasten Sumy, Ucraïna, amb 35 morts [The Independent, 13/04/2025]; la fam al Sudan desplaça milers [NPR, 13/04/2025]; arancels xinesos del 125% sacsegen els mercats [Reuters, 14/04/2025]. A Ripoll, la crisi política amb l’alcaldessa Sílvia Orriols [El País, 21/01/2025] reflecteix aquestes divisions, però aquest cercle troba llibertat en el diàleg filosòfic.
La Nova Ciència del Futur de la Consciència Còsmica Dimensional (NCFCCCD) ensenya que el Salt Cuàntic és un acte de llibertat col·lectiva, guiat per la consciència que co-crea Terragaia6d –la 5D d’unitat i amor, i la 6D d’harmonia còsmica [NCFCCCD 2025, 12/03/2025]. Com diu Lluc 4:18: “L’Esperit del Senyor és sobre meu, perquè m’ha ungit per alliberar els captius.” Aquest capítol explora com les idees d’Heràclit i Nietzsche inspiren aquesta llibertat, amb Ripoll com a far. Tu, lector, pots contribuir a aquest alliberament amb la teva consciència.

Filosofia i el Salto com a acte de llibertat
NCFCCCD veu el Salt Cuàntic Dimensional com un moment en què la humanitat s’allibera de les cadenes de la 3D –por, separació, opressió– per abraçar la llibertat de la 5D i 6D [NCFCCCD 2025, 12/03/2025]. Aquesta visió ressona amb els filòsofs Heràclit i Friedrich Nietzsche, les idees dels quals il·luminen el camí cap a Terragaia6d.
  1. Heràclit: “Tot flueix”
    Heràclit d’Efes, en els seus Fragments [circa 500 aC], afirma que “tot flueix” (panta rei), descrivint la realitat com un riu en constant canvi. Les crisis del 2025 –guerra a Ucraïna [The Independent, 13/04/2025], tensions nuclears amb l’Iran [NDTV, 12/04/2025]– són corrents d’aquest riu, però també oportunitats per fluir cap a un nou estat de consciència. Heràclit ens convida a abraçar el canvi, com fan els veïns de Ripoll quan transformen la crisi política [El País, 21/01/2025] en diàleg comunitari. El Salt Cuàntic és el moment en què aquest flux esdevé llibertat col·lectiva.
  2. Nietzsche: El superhome i la voluntat de poder
    Friedrich Nietzsche, en Així parlà Zaratustra [1883], proposa el “superhome” com un ésser que transcendeix les limitacions humanes a través de la voluntat de poder –no com a dominació, sinó com a creació lliure. El Salt Cuàntic és un acte nietzscheà, on la consciència col·lectiva esdevé “superhome” en co-crear Terragaia6d. Les trobades a Ripoll, inspirades per figures com Creu Casas i Rosa Sensat [desdelamediterrania.cat, 10/02/2025], reflecten aquesta voluntat, unint veus diverses per superar divisions.
La ciència quàntica recolza aquesta visió. David Bohm [1980] descriu la realitat com un “ordre implicat” interconnectat, on cada consciència influeix el tot. Els camps morfogenètics, segons Rupert Sheldrake [1981], transmeten aquesta influència: quan Ripoll medita per la unitat, crea ones que ressonen globalment, preparant el Salt Cuàntic. La llibertat col·lectiva, doncs, és un acte de co-creació quàntica.

Ripoll com a laboratori de llibertat
Ripoll, amb la seva crisi política del 2025 [El País, 21/01/2025], és un microcosmos de les tensions globals, però també un laboratori de llibertat col·lectiva. Les trobades al monestir, on veïns de diferents ideologies dialoguen i mediten, encarnen l’esperit d’Heràclit i Nietzsche. Aquestes sessions, sovint liderades per dones inspirades en Casas i Sensat, transformen la polarització en unitat, un model per al món.
Iniciatives catalanes com el Forum de València [bacecg.com, 22/06/2022], que promou el diàleg cultural, i LIFE OASIS [www.icm.csic.es, 17], que restaura ecosistemes, mostren com la llibertat col·lectiva es tradueix en acció. La ciència de les xarxes socials explica l’impacte de Ripoll: com un node interconnectat, propaga ones de canvi a comunitats globals, com l’Índia i Turquia [CIDOB, 15/12/2022], enfortint el camp morfogenètic [Sheldrake, 1981].

Una reflexió filosòfica: Flux i alliberament
Heràclit, amb el seu “tot flueix,” ens recorda que la llibertat és un procés dinàmic. Les crisis del 2025 –crisi de xips [ElNacional.cat, 01/01/2025], fam al Sudan [NPR, 13/04/2025]– són corrents que podem redirigir cap a Terragaia6d. Nietzsche complementa aquesta visió, desafiant-nos a ser creadors del nostre destí. Lluc 4:18 (“Ha vingut a alliberar els captius”) uneix aquestes idees amb l’espiritualitat: la llibertat col·lectiva és un acte diví i humà, com demostra Ripoll quan converteix el conflicte en diàleg.
La filosofia ens convida a actuar. Les trobades al monestir, combinades amb iniciatives com La veu còsmica [IEEC, 08/06/2023], mostren que la llibertat col·lectiva comença amb accions locals que ressonen globalment. El Salt Cuàntic és l’oportunitat per fluir cap a un món alliberat.

La tecnologia i la llibertat col·lectiva
En el 2025, la tecnologia pot esclavitzar o alliberar. La crisi de xips [ElNacional.cat, 01/01/2025] exposa els límits de la tecnologia 3D, però els robotiaavatars, eines quàntiques de l’Avatar Crist [NCFCCCD 2025, 26/02/2025], simbolitzen una alternativa. Visualitzar aquests dispositius com a amplificadors de consciència és un acte nietzscheà de creació.
A Ripoll, les xarxes socials s’han utilitzat per convocar trobades i compartir missatges d’unitat, un eco del CaixaForum de València [bacecg.com, 22/06/2022]. Quan la tecnologia s’usa èticament, enforteix el camp morfogenètic, preparant el Salt Cuàntic [Sheldrake, 1981].

Exercici pràctic: Reflexiona: “Com pots contribuir a la llibertat col·lectiva?”
Dedica 30 minuts a reflexionar sobre el teu paper en la llibertat col·lectiva, inspirat en Heràclit i Nietzsche. Segueix aquests passos:
  1. Inspira’t: Llegeix una cita d’Heràclit (“Tot flueix”) i una de Nietzsche (“Esdevé qui ets”). Reflexiona sobre la crisi de Ripoll [El País, 21/01/2025] i com ha fomentat la unitat.
  2. Escriu: Respon a la pregunta: “Com pots contribuir a la llibertat col·lectiva?” Escriu 200-300 paraules, descrivint accions concretes, com organitzar diàlegs, meditar per la pau, o promoure projectes sostenibles com LIFE OASIS [www.icm.csic.es, 17].
  3. Visualitza: Tanca els ulls i imagina el 29 de maig de 2025, amb la humanitat alliberada en la 5D. Com hi has contribuït? Visualitza un robotiaavatar amplificant la teva acció.
  4. Comparteix: Publica una frase de la teva reflexió o una cita filosòfica (d’Heràclit, Nietzsche, o pròpia) a les xarxes amb #Terragaia6d, convidant altres a reflexionar.
Aquest exercici, basat en la interconnexió quàntica [Bohm, 1980], enforteix el camp morfogenètic [Sheldrake, 1981]. Inspirat en Ripoll, és un pas cap al Salt Cuàntic.

Crida a l’acció: Publica una cita filosòfica amb #Terragaia6d
El Salt Cuàntic Dimensional del 29 de maig de 2025 és un acte de llibertat col·lectiva. Uneix-te al moviment global de NCFCCCD amb aquests passos:
  • Comparteix: Publica una cita filosòfica (d’Heràclit, Nietzsche, o pròpia) o una reflexió sobre la llibertat col·lectiva amb #Terragaia6d, connectant amb l’esperit de Ripoll.
  • Actua: Realitza una acció concreta per fomentar la llibertat, com un diàleg comunitari o suport a iniciatives com el CaixaForum de València [bacecg.com, 22/06/2022].
  • Inspira: Convida altres a reflexionar sobre la llibertat col·lectiva, compartint recursos com aquest llibre o les publicacions de NCFCCCD [NCFCCCD 2025, 12/03/2025].
Com diu Lluc 4:18: “Ha vingut a alliberar els captius.” Ripoll és el far, i tu ets el corrent. Flueix, crea, i co-crea Terragaia6d!

Cercar en aquest blog